La Moleskine dóna nom al meu blog

A mitjans d’aquest 2009 farà ja quatre anys que vaig adquirir el costum de dur una llibreteta sempre al damunt. La volia simple, sense floritures ni característiques innecessàries, tampoc hi volia ratlles ni espirals. La primera que vaig trobar que em va fer prou el pes va ser una Miquel Rius blanca d’una col·lecció que es diu (o es deia) Divinas palabras.
L’experiència va ser enriquidora i m’obligava a pensar coses per escriure. Vaig arribar a idees i reflexions interessants portant-la al damunt. Així que la següent va ser el mateix model però en negre. Després vaig descobrir la Moleskine: Tapa dura, paper suficientment gruixut però sense passar-se, una butxaqueta al final per targetes i paperets i tota una història al darrere que la converteix en quelcom més que una llibreta. Em va encantar. la primera Moleskine® va ser horitzontal (fulls sense línies clar). Llavors va venir la primera vertical (ja era la quarta llibreta); i així he seguit fina a l’actual vuitena. Totes les darreres han estat iguals: Moleskine negre vertical, sense línies. Quan l’estic acabant penso un títol per la llibreta, l’escric al llom, la numero i escric un resum final.
No és un diari personal, més aviat és un exercici d’observació i reflexió contínua. En certs moments, és la meva salvació per apuntar una idea que podria tenir valor i se’m podria oblidar si no l’apunto.
M’agrada la idea de pensar que aquest blog és una cosa semblant però amb una temàtica més concreta (la gent no té ganes de llegir totes les meves reflexions filosòfiques). Aqui intento posar el que crec que pot ser interessant. En qualsevol cas clar, al primer que li ha d’interessar és a mi. Sóc el meu principal lector i així ha de seguir. El dia que jo no vulgui llegir el meu blog deixaré d’actualitzar-lo.
A continuació un petit video del petit especial moment que suposa obrir una nova Moleskine. Aquesta, com ja he dit, és la vuitena.
JVR

PD: Si busqueu al Youtube veureu que hi ha moltíssims Moleskine enthusiast, potser tu oi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *